GEBRUIKT WORDT NIEUW

Gebruikt wordt nieuw.

In de huidige economie wordt er langer gebruik gemaakt van bestaande apparatuur en zal de economische levensduur vergroot worden. Hortimat speelt goed in op die vraag door gebruikte machines grondig te reviseren en uitgebreid te controleren alvorens deze weer te hergebruiken. Op deze manier wordt er aan diverse machines een 2e leven gegeven. Hortimat gaat zelfs zo ver in hun vertrouwen dat er op alle machines garantie gegeven wordt.

Zo is er onlangs bij Flower Business Support een aantal nieuwe bloemenverwerkingslijnen in gebruik genomen. Deze productielijnen zijn volledig door Techniplus in samenwerking met Hortimat ontworpen, gereviseerd en geplaatst. Deze lijnen zijn specifiek ingericht om de behoefte, voornamelijk de verwerking van rozen uit Afrika, te verwerken. Nagenoeg het gehele traject is geautomatiseerd, van het snijden op lengte, het binden, het hoezen tot en met het vullen van emmers met water.

Flower Business support heeft voor deze duurzame optie gekozen omdat een volledig nieuw machine park een vele malen grotere investering is met uiteindelijk nagenoeg hetzelfde rendement. Het besluit tot investering in kwalitatief hoogwaardige gereviseerde apparatuur tegen een fractie van de nieuw waarde was mede daardoor gauw gemaakt.